Aandacht besteden..

5 redenen waarom jij aandacht moet besteden aan de loopbaan van jouw medewerkers

Deze week (13 t/m 17 september) is de landelijke week van de loopbaan. Een week waarin we toch net even iets meer stil staan bij onze eigen loopbaan en die van onze medewerkers. Een veel gestelde vraag; wie is er verantwoordelijk voor de loopbaan van jouw medewerkers, hij/zij zelf of de werkgever? Deze vraag laten we in deze blog lekker in het midden. Wat wij wel gaan bespreken is waarom het toch heel belangrijk is voor jouw organisatie om er wel aandacht aan te besteden.

  • Loopbaanontwikkeling draagt bij aan het werkgeluk van de medewerker.

De meeste werknemers vinden persoonlijke- en loopbaanontwikkeling belangrijk. Het is eén van de belangrijkste pijlers als het gaat om werkgeluk.

Wanneer een medewerker niet goed weet wat hij/zij of wil, in een functie werkt die niet goed aansluit bij de interesses of domweg zich niet meer kan ontwikkelen in zijn/ haar werk, leidt dit tot onvrede. Medewerkers ervaren dat het werk meer energie kost en gaan met minder plezier naar het werk.

  • Je houdt de achterdeur van je organisatie dicht.

Dit is in lijn met ons eerste punt. Draag jij bij aan de ontwikkeling van jouw medewerkers, dan kijken ze minder snel om zich heen.

  • Het draag bij aan je Employer Branding.

Je ziet het in bijna alle vacatures staan; Wij bieden goede opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Voor je employer branding geldt:  “… make sure you deliver what you promise”.

Ontwikkelingsmogelijkheden kunnen een belangrijke drijfveer zijn om bij een organisatie te starten. Of een mooie bijkomstigheid. Maar voor beide geldt; wanneer je dit in je vacature tekst vermeld dan moet je er daadwerkelijk iets mee doen. Doe je dit niet, dan kan het leiden tot onvrede. En zoals Simon Sinek zegt:

“Customers will never love a company until its employees love it first”

  • Het draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers

We leven in een wereld waar onze omgeving voortdurend veranderen. Het is heel fijn als medewerkers te allen tijden kunnen meebewegen en optimaal ingezet kunnen worden. Bij duurzame inzetbaarheid gaat het niet alleen om gezondheid en vitaliteit, maar ook om ontwikkelmogelijkheden en ontwikkelbereidheid. Door aandacht te besteden aan loopbaanontwikkeling zorg je voor wendbare medewerkers, die optimaal ingezet kunnen worden tot, laten we even van het meest gunstige geval uitgaan, hun pensioen.

  • Het draagt direct of indirect bij aan de resultaten van jouw bedrijf.

Gelukkige en betrokken medewerkers zijn bereid harder te werken, en wanneer zij zich blijven ontwikkelen binnen jouw bedrijf, functioneren ze beter en leveren ze betere resultaten. Heel simpel kunnen we dus wel stellen dat dit linksom of rechtsom goed is voor de overkoepelende resultaten van de organisatie.

Do we need to say more? Wil je eens sparren over hoe jij loopbaanontwikkeling mee kunt nemen in jouw recruitmentproces of Employer Branding? Neem dan contact met ons op.

Amy van der Hulst