STRATEGISCH PARTNER IN

Jouw recruitment proces

neem contact op

Partner voor korte termijn en lange termijn

In het MKB zijn we snel geneigd om te zeggen: “We hebben nu iemand nodig. We gaan nu werven en recruitment werkzaamheden verrichten.” 

Wij weten als geen ander (als mkb organisatie) hoe belangrijk het is om snel iemand te vinden. Want wat zijn de kosten van “niets” doen? Wat kost het jou als een medewerker wegvalt of de werkzaamheden toenemen? Natuurlijk gaan we ons eerst richten op de “quick wins”.  Zorgen dat die nieuwe medewerker er zo snel mogelijk komt.

Naast de quick wins gaan we ons, samen met jou, richten op een lange termijn strategie. Zodat je niet steeds het wiel opnieuw uit hoeft te vinden.

20220726-MCH-1388_LR
recruitment funnel

RECRUITMENT FUNNEL

De  “recruitment funnel” kom je vaker tegen op onze website.

Deze trechtervormige benadering helpt organisaties om de reis van potentiële kandidaten te begrijpen, van het eerste contactpunt tot aan de uiteindelijke aanname. 

Een tweedelige funnel. De bovenste 3 blokken gaan voornamelijk over employer branding, recruitment en vacature marketing. Daar waar de onderste 4 blokken over het recruitmentproces zelf gaan.

Wij nemen je hieronder graag mee in het recruitmentproces. Dit is hoe wij de mensen vinden. Hier zitten gelijk de “quick wins”.

Onze werkwijze

1. De sollicitatie

Wij hanteren de push en pull methode. Wij pushen de vacature de markt in. Zorgen dat de vacature vindbaar is voor de doelgroep. Daarnaast gaan wij mensen actief benaderen en trekken (pull) ze als het ware uit de vijver van potentiele kandidaten. Wij doen de eerste beoordeling en verzorgen de communicatie met de kandidaten.

3. De aanname

Heb je de juiste kandidaat gevonden? Dan adviseren wij jou bij het doen van een “aanbieding” aan de kandidaat. Naar wens kunnen wij aanwezig zijn bij het arbeidsvoorwaardengesprek of de onderhandeling voor jou voeren. Wij zijn van te voren al goed op de hoogte van de wensen van de kandidaten, wij geven dit vooraf al door zodat je een passend aanbod kunt doen.

Wij doen ook de referentiecheck en een pre-employment onderzoek (diploma check, achtergrondinformatie etc.).

2. De selectie

Komt iemand door de eerste beoordeling door dan verzorgen wij altijd een telefonische kennismaking waarin wij meer vertellen over de organisatie, de functie, en vragen alvast de belangrijke selectiecriteria uit. Wij voorzien jou van het cv en een samenvatting van het gesprek. Nodig je de kandidaat uit voor een gesprek, dan adviseren wij jou hierin en/of kunnen hier ook bij aanwezig zijn.

4. Pre- en onboarding

Op het gebied van pre- en onboarding hebben wij een adviserende rol. Wij adviseren over een introductieprogramma, over training en ontwikkeling en begeleiding.

Samen met jou maken we een plan van aanpak. Naar wens kunnen wij jou in dit traject ondersteunen of delen van het traject ontzorgen.

Wij richten het recruitmentproces zo in dat we EN gelijk van start kunnen, EN voorbereid zijn op toekomstige vacatures.

Kennismaken?

Wil je meer weten over onze aanpak en wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!OF BEL 070-387 50 00
20240220-MCH-0597