Stap voor stap navigeren door de candidate journey

De kandidaat reis, ook wel bekend als de candidate journey, is de weg die een potentiële kandidaat doorloopt van het moment dat hij of zij zich bewust wordt van een vacature tot en met het moment van aanstelling. Een positieve candidate journey kan significant bijdragen aan jouw vermogen om toptalent aan te trekken en te behouden. In deze blog navigeren wij jou door alle 6 bestemmingen in de candidate journey:

Bestemming 1: Awareness

De eerste stap is awareness, oftewel bewustwording. Dit is het moment waarop de kandidaat zich bewust wordt van de vacature en het bedrijf. Dit kan door middel van verschillende kanalen, zoals social media, vacaturesites, netwerken of geruchten in de branche.

Bestemming 2: Consideration

Nadat de kandidaat zich bewust is geworden van de vacature, begint hij of zij zich te verdiepen in het bedrijf en de functie. Dit is de tweede stap, consideration, oftewel overweging. In deze fase zal de kandidaat zich bijvoorbeeld informeren over het bedrijf, de cultuur, het team en de verantwoordelijkheden van de functie.

Bestemming 3: Interest

Als de kandidaat enthousiast is over het bedrijf en de functie, zal hij of zij zich aangetrokken voelen tot de vacature. Dit is de derde stap, interest, oftewel interesse. De kandidaat zal zich waarschijnlijk verder verdiepen in de vacature en het bedrijf en overwegen of hij of zij solliciteert.

Bestemming 4: Application

Als de kandidaat besluit om te solliciteren, is het tijd voor stap vier, application, oftewel sollicitatie. In deze stap dient de kandidaat zijn of haar sollicitatiebrief en cv in, en wordt hij of zij uitgenodigd voor een gesprek.

Bestemming 5: Selection

In de vijfde stap, selection, oftewel selectie, wordt de kandidaat beoordeeld op zijn of haar geschiktheid voor de functie. Dit gebeurt meestal door middel van gesprekken, assessment centers, referenties en eventuele verificatie van diploma’s en certificaten.

Bestemming 6: Hire

Als de kandidaat geselecteerd is, is het tijd voor stap zes, hire, oftewel aanstelling. In deze stap zal het bedrijf de kandidaat aanbieden om in dienst te treden en zal hij of zij formeel worden aangenomen als werknemer van het bedrijf.

 

– Amy van der Hulst- 

Meer recruitment blogs lezen? Dat kan!