Maak kennis met Marco Nicolai

Maak kennis met Marco Nicolai. Eigenaar van Deel-een-recruiter.nl. Marco is al ruim 15 jaar actief in het recruitment vak en samen met zijn collega’s ontzorgd hij MKB-bedrijven in het hele recruitment proces. Ik (Amy) mocht hem interviewen. In dit interview vertelt Marco over wat hij zoal doet op een gemiddelde werkdag, wat zijn werk zo leuk maakt, wat het werk minder leuk kan maken en over de trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vak. Veel leesplezier!

Kan jij ons meer vertellen over je werk?

Dat is een goede vraag, ik ben met veel dingen (tegelijk) bezig. Van recruitment tot marketing en sales en van finance tot ICT. De meeste tijd besteed ik momenteel aan recruitment en sales.

Wat maakt jou werk zo leuk?

De diversiteit van mijn werk maakt het afwisselend en zelden saai. Het contact met een verscheidenheid aan mensen is leuk en als we een opdracht succesvol in weten te vullen geeft dat veel voldoening.

Wat kan het werk van een recruiter minder leuk maken?

Als een kandidaat zich 5 voor 12 terugtrekt of als een opdrachtgever onredelijke eisen stelt dan kan dat wel eens frustrerend zijn. Gelukkig komen we dat niet vaak tegen.

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?

Geen dag is eigenlijk hetzelfde en daarom niet echt gemiddeld te noemen. Uiteraard zijn er terugkerende werkzaamheden, zoals de administratie en belastingen. Elke opdracht heeft wel zijn eigen dynamiek en geen kandidaat is hetzelfde. We werken voor zowel grote als kleinere bedrijven voor vaste en tijdelijk posities. Voor deel-een-recruiter is er weer een andere dynamiek, daar zoeken we niet alleen naar mensen, maar helpen wij onze opdrachtgevers met het hele recruitment proces. Dat is ook weer heel afwisselend.

Welke competenties zijn belangrijk in je werk?

flexibiliteit, mensenkennis en communicatieve vaardigheden.

Wat is de grootste uitdaging in jouw werk?

Uitdagingen zijn er altijd. In de huidige markt is het vinden van goede kandidaten een grote uitdaging wanneer het economisch wat minder gaat dan is het krijgen van mooie opdrachten de grootste uitdaging.

Waar kijk jij precies naar als je een cv of linkedin profiel bekijkt van een kandidaat?

De mens achter het cv is natuurlijk het belangrijkste, maar een cv of een linkedin profiel geeft wel een eerste indruk van iemand zijn ervaring en opleidingsniveau en een idee of iemand gaat passen op een functie. Echter in de huidige markt moet je kijken of iemand het misschien wel kan en komt de nadruk wellicht meer te liggen op de potentie die iemand heeft i.p.v. wat iemand in huis heeft.

Welke trends en ontwikkelingen zie jij in het recruitment vak?

  • Ik kom drie trends heel duidelijk tegen in mijn werk, namelijk:
  • Meer aandacht voor competities en ontwikkelbaarheid van mensen
  • Focus op latent werkzoekenden door meer aandacht voor h branding en de candindate journey
  • Automatisering, sturen op data en ai.

Waarom is het zo leuk om voor Deel-een-recruiter te werken?

De dynamiek en de afwisseling. Verschillende opdrachtgevers met hele diverse vacatures. Het is een meer intensieve vorm van samenwerking die meer betrokkenheid creeert dan een “traditionele” klant- leverancier relatie.

Heb jij een favoriete recruitment quote? zo ja, welke?

It’s all about the people

Volg meer nieuws: https://deeleenrecruiter.nl/nieuws/