Interview met Raymon Geldof

Maak kennis met Raymon Geldof, Recruitment Specialist bij Deel-een-recruiter.nl. Raymon is net als Marco al ruim 15 jaar actief in het recruitment vak en samen met zijn collega’s ontzorgd hij MKB-bedrijven in het hele recruitment proces. Ik (Amy) mocht hem interviewen. In dit interview vertelt Raymon over wat hij zoal doet op een gemiddelde werkdag, wat zijn werk zo leuk maakt, wat het werk minder leuk kan maken en over de trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vak. Veel leesplezier!

 

Kan jij ons meer vertellen over je werk?

Ik ben werkzaam als Recruiter waarbij ik klanten help met het vinden van goede kandidaten voor uiteenlopende functies, van administratief medewerker tot manager. Hierbij maak ik de match tussen vraag en aanbod voor zowel voor tijdelijke als vaste posities binnen het MKB en groot bedrijf.

 

Jij doet al een aantal jaar recruitmentwerkzaamheden. Wat trekt je hier zo in aan?

Het werken met mensen spreekt mij enorm aan. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de persoon achter het cv. Het wisselen van baan is voor mensen en ingrijpende levensverandering. Het is mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

 

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?

Ik start ’s ochtends altijd op en maak een planning voor de dag. Welke vacatures pak ik vandaag op, wie zijn er allemaal in procedure en natuurlijk beantwoord ik eerst de nodige binnengekomen mailtjes. Vervolgens ga ik kijken wie er gesolliciteerd hebben op de verschillende vacatures, dat komt veelal binnen via LinkedIn, onze website, Indeed of andere vacaturesites. Ik bekijk wie passend zijn voor de vacatures en plan eerste verkennende gesprekken in. Tegenwoordig veelal via Teams maar kandidaten zijn ook altijd van harte welkom op kantoor. Voor de vacatures waarvoor nog niet voldoende reacties zijn gekomen ga ik zelf actief op zoek via LinkedIn bijv. Dit is een tijdrovende taak maar vanwege alle tools die wij tot onze beschikking hebben is dit een stuk efficiënter geworden. ’s Middags maak ik meestal tijd voor het opmaken van een contract, offerte of het schrijven van een vacature. Tussendoor plan ik gesprekken in met kandidaten en als het een goede dag is mag ik iemand blij maken met een nieuwe baan of opdracht.

 

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Het contact met mensen vind ik het leukste. Iedere kandidaat is uniek en heeft een eigen verhaal. Ik vind het leuk om deze verhalen te horen en om iemand te kunnen helpen aan zijn/haar droombaan. Soms lukt dat niet gelijk maar als het dan lukt geeft dat een enorme kick.

 

Welke competenties zijn belangrijk in je beroep?

Communicatief, goed kunnen luisteren, oprechte interesse tonen, proactief zijn, overtuigingskracht hebben en meerdere ballen in de lucht kunnen houden.

 

Wat is de grootste uitdaging in je beroep?

Momenteel is de huidige situatie op de arbeidsmarkt en de concurrentie wel de grootste uitdaging.

 

Waar kijk jij precies naar als je een cv of LinkedIn profiel bekijkt van een kandidaat?

Wat iemand bereikt heeft vind ik belangrijk om te lezen. Daarnaast kijk ik natuurlijk ook naar de bedrijven waar iemand heeft gewerkt, de functies die hij/zij bekleed heeft maar meestal kijk ik ook verder naar interesses, aanbevelingen en gedeelde connecties (op LinkedIn). Mijn tip voor werkzoekenden is om op LinkedIn ook altijd een goede en professionele foto toe te voegen. Je wordt dan eerder opgemerkt dan kandidaten die geen foto hebben. We zijn nu eenmaal allemaal mensen en visueel ingesteld. Bij een cv vind ik dat minder belangrijk, daar kijk ik sneller naar de inhoud.

 

Welke trends en ontwikkelingen zie jij in het recruitment vak?

Er wordt veel gedigitaliseerd en geautomatiseerd de laatste jaren. Dat is een goede ontwikkeling want het bespaart ons recruiters veel tijd. Anderzijds is en blijf de menselijke factor binnen recruitment het belangrijkste, zeker nu in deze digitale tijdperk!

 

Waarom is het zo leuk om voor Deel-een-recruiter te werken?

Je werkt voor verschillende klanten in het MKB waar je vanuit recruitmentkennis en ervaring een brede bijdrage kan leveren. Het is meer dan het vinden van een kandidaat, het gaat om het totaalproces van vacaturetekst schrijven tot adviesgesprekken over arbeidsvoorwaarden. Dat maakt het werk divers en ben je meer een businesspartner dan leverancier en we merken dat onze inspanningen daarmee zeer gewaardeerd worden. Vaak hebben bedrijven er geen tijd voor en daarom voegen we echt iets toe.

 

Heb jij een favoriete recruitment quote? Zo ja, welke?

“Recruitment is het talent en de mens ontdekken achter het cv.”

Lees ook : https://deeleenrecruiter.nl/nieuws/