Bestemming 2: Onderzoeken en overwegen

We zijn aangekomen op de tweede bestemming. Al jouw inspanningen hebben ertoe geleid dat er geïnteresseerde kandidaten zijn. Al weet je dit zelf nog niet, want solliciteren, dat hebben ze misschien nog niet gedaan…. Maar als jij de eerste stappen goed hebt doorlopen dan kan ik je verzekeren dat er een aantal potentiële kandidaten in de consideration fase zijn aangekomen. Dit is de fase waarin kandidaten actief op onderzoek uitgaan, opties afwegen en overwegen.

In deze fase is het van groot belang om de kandidaten te blijven boeien en hen een goed beeld te geven van jullie organisatie. In deze blog bespreken we enkele belangrijke aspecten van de “consideration”- fase en geven we handige tips om kandidaten te overtuigen om voor jullie organisatie te kiezen.

  1. Creëer en deel een aantrekkelijke bedrijfscultuur: Laat potentiële kandidaten zien wat jullie organisatie uniek maakt en hoe jullie bedrijfscultuur zorgt voor een fijne werkomgeving. Deel dit bijvoorbeeld op jullie website en social mediakanalen. Voorbeelden:
  • Verhalen van medewerkers
  • Foto’s van activiteiten
  • Foto’s van de werkvloer
  1. Toon jullie impact en bijdrage aan de samenleving: Laat zien hoe jullie organisatie een positieve bijdrage levert aan de samenleving door bijvoorbeeld te laten zien welke maatschappelijke doelen jullie ondersteunen of hoe jullie zich inzetten voor duurzaamheid. Dit kan potentiële kandidaten motiveren om voor jullie organisatie te kiezen omdat ze zich verbonden voelen met de missie en visie van jullie organisatie.
  2. Laat kandidaten zien wat je te bieden hebt. In een krappe arbeidsmarkt als deze doen de arbeidsvoorwaarden er zeker wel toe. Bied jij goede ontwikkelingsmogelijkheden? Laat dit zien! Ga jij elk jaar met de hele organisatie op ski reis? Laat dit zien! Bied jij een goede balans in werk en privé? Laat dit dan zeker zien.

De “consideration”-fase is een cruciale stap in de candidate journey en biedt de mogelijkheid om kandidaten te overtuigen om voor jullie organisatie te kiezen.

Wij kunnen niet wachten om deze reis voort te zetten. Mocht je niet willen wachten op de reis naar bestemming 3? Dan mag je altijd contact met ons opnemen. Wij hebben ook pakketreizen op maat .

 

Amy van der Hulst