Bestemming 3: De “interest fase”.

Er is interesse!

We zijn aangekomen op bestemming 3: De “interest fase”.

In fase 2 hebben de potentiële kandidaten al heel wat onderzoek gedaan naar jouw organisatie. Goed nieuws dit heeft namelijk hun interesse gewekt. Ze zijn nu echt bijna bij die sollicitatie button.

In de is de derde fase is het belangrijk om te weten wat kandidaten precies interessant vinden aan jouw vacature en/ of organisatie.

Maar hoe je erachter komt waarom kandidaten interesse hebben?

  1. Vraag het de sollicitanten die daadwerkelijk hebben gesolliciteerd en die jij uitnodigt om op gesprek komen. Schrijf dit op en kijk of er een verband zit tussen alle antwoorden.
  2. Vraag het je collega’s. Waarom zijn zij ingestapt? Vraag hen ook wat zij nog aan informatie miste.
  3. Begrijp de business, om de juiste mensen aan te trekken is het van essentieel belang dat je de business begrijpt waarin de kandidaten zitten. Wat zijn bijvoorbeeld de laatste trends?
  4. Kijk eens bij je concurrenten. Wat doen zij? Zijn er bepaalde posts die veel worden geliket door jouw doelgroep? Is dit iets wat jij ook te bieden hebt?
  5. Vraag het aan marketing. Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden om het gedrag van klanten te meten op Social Media of op de website. Deze tools zijn ook goed in te zetten voor een doelgroep onderzoek van de kandidaten. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld eens te kijken waarop het meeste wordt geklikt op de “werken bij” pagina.

Heb je alle informatie verzameld? Dan heb je alle handvatten om geïnteresseerde kandidaten over de streep te trekken. Neem al deze informatie mee en gebruik dit in je recruitment marketing, je recruitment campagnes en op je website. Heb je bijvoorbeeld ontdekt dat je doelgroep het belangrijk vindt om doorgroeimogelijkheden en carrièreperspectief te hebben. Schrijf hier dan regelmatig een post over. Laat bijvoorbeeld zien wat zijn/haar toekomstige collega’s binnen de organisatie bereiken.

De “Interest”-fase is de laatste fase waarin jij kandidaten nog online kan overtuigen om op die sollicitatiebutton te klikken. Dus pak deze fase goed en slim aan.

Wij kunnen niet wachten om deze reis voort te zetten. Mocht je niet willen wachten op de reis naar bestemming 4?  Dan mag je altijd contact met ons opnemen. Wij hebben ook pakketreizen op maat 😉.

 

Amy van der Hulst

 

Lees meer: https://deeleenrecruiter.nl/nieuws/