Maak kennis met Timo

Ik ben Timo, 31 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs, in 2016 heb ik de overstap gemaakt naar de ICT. Door mijn ervaring in het onderwijs ben ik in staat om complexe materie helder en begrijpelijk te verwoorden naar de klanten.

Mijn werk binnen de ICT

Ik werk sinds 2019 bij Aumatics als ICT Engineer. Op dit moment zit ik 3 dagen per week op een project bij één van onze klanten. De andere twee dagen ben ik op kantoor bij Aumatics. Op de servicedesk, waar ik werk, is het grootste doel om alle incidenten laag te houden en onze klanten zo goed mogelijk te helpen.

Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Vooral de dynamiek en de afwisseling. Er komt absoluut geen sleur in je werk. Er zijn zoveel ontwikkelingen binnen de ICT, alles was vandaag geïmplementeerd is, kan morgen weer verouderd zijn. Het is dan ook belangrijk om je te blijven ontwikkelingen, up-to-date te blijven door trainingen en cursussen te volgen en altijd de laatste ontwikkelingen te blijven volgen via het internet, boeken of tijdschriften.

Hier moet je wel van houden, want de werkdruk kan daardoor wel hoog zijn. Gelukkig heb ik daar niet zoveel last van.

Competenties die belangrijk zijn als ICT’er? Je moet flexibel zijn, geen 9 tot 5 mentaliteit hebben en open staan voor nieuwe dingen. In mijn werk is het ook belangrijk om communicatief vaardig te zijn. Je hebt veel contact met klanten, daardoor is inlevingsvermogen belangrijk, maar je moet ook achter je eigen standpunten blijven staan.

Waarom ik bij Aumatics werk

Bij mij vorige werkgever zat er geen groei meer in, daarom ben ik om mij heen gaan kijken. Ik zag een vacature bij Aumatics en besloot te solliciteren. Tijdens het eerste gesprek voelde het al als een warm bad, toen bleek Nicole (eigenaresse Aumatics) ook nog eens familie te zijn, dus het voelde gelijk goed.

Ik werk nu al ruim een jaar met veel plezier bij Aumatics. Het is een familiebedrijf waar je echt gewaardeerd wordt voor wat je doet. Je kunt snel groeien, er zijn veel leuke klanten, leuke uitjes en korte lijnen binnen de organisatie.

| “Waarom ik graag bij Aumatics werk? Het voelde alsof ik in een warm bad terecht kwam, in een echt familiebedrijf waar je gewaardeerd wordt voor wat je doet. Je kunt snel groeien, er zijn veel leuke klanten, leuke uitjes en korte lijnen binnen de organisatie.”

Lijkt het jou leuk om bij Aumatics aan de slag te gaan? Neem dan eens een kijkje bij de vacatures. Heb je aanvullende vragen; mail of bel ons gerust.

Leave a Reply